Violente fara precedent in orasul american Baltimore

baltimore-900x444

foto: flux24.ro________________________________________

Incidente grave au avut loc in orasul american Baltimore, care s-a transformat in camp de batalie, in urma decesului in arestul politiei a unui tanar de culoare.Ciocniri violente au avut loc intre politistii mobilizati pe strazi si grupuri de protestatari. Acestia au aruncat cu pietre si sticle in politisti, au spart si jefuit magazine si au incendiat masini si cladiri. Violentele s-au soldat cu ranirea a 15 politisti, dintre care doi se afla inca internati in spital. Politistii au arestat un numar de 27 de protestatari.

Violentele protestatarilor au fost provocate de moartea unui tanar de culoare, decedat in arestul politiei, la o saptamana dupa ce a fost retinut. Familia tanarului acuza politia de moartea acestuia. Avocatul familiei a precizat ca decesul  s-a produs in urma unui traumatism la coloana vertebrala.

In urma violentelor fara precedent din Baltimore, guvernatorul statului Maryland a declarat stare de urgenta si a mobilizat Garda Nationala.

Primarul orasului Baltimore, Stephanie Rawlings-Blake, a declarat ca  „Exista o diferenta clara intre protestele pasnice ale celor care cer sa se faca dreptate si infractorii care incita la violenta”. De asemenea, primarul a impus restrictii de circulatie intre orele  22 – 05 timp de o saptamana.

Linda Singh, comandantul Garzii Nationale, a precizat ca au fost mobilizati 5 000 de militari si vor fi folosite si vehicole blindate, insa nu se impune decretarea legii mariale.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat ca administratia prezidentiala va oferi tot sprijinul autoritatilor din Baltimore.

Referitor la cazul tanarului de culoare decedat in arestul politiei, autoritatile au demarat o ancheta, iar sase politisti au fost suspendati din functie.

Statele Unite se confrunta in ultimele luni cu un val de proteste violente la adresa politiei, pe care protestatarii o acuza de discriminare, violente care au izbucnit mai intai in orasul Ferguson si apoi s-au extins treptat si in Chicago, Los Angeles, New York si Seattle.

Sursa: Adevarul    www.adevarul.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s