RAZBOIUL DNA – SENAT PE TEMA DAN SOVA

senatul_romaniei   kovesi (11)

foto: apologeticum.ro                                                      foto: ancheteonline.ro

DNA-ul a solicitat Senatului Romaniei toate actele intocmite in cazul Sova, precum si cele referitoare la dosarele penale dezbatute de Senat in ultimele 16 luni. Astfel, DNA a inaintat doua cereri, purtand data de 9 si 14 aprilie, prin care s-a solicitat presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, toate actele referitoare la cazul Dan Sova si cele de retinere si arestare preventiva a senatorilor in functie din perioada 2014 – 2015.

In ambele cereri se face referire la dosarul nr 122/P/2012, dosar in care senatorul PSD, Dan Sova, este acuzat de infractiuni de complicitate la abuz in serviciu in ceea ce priveste contractele pe care firma sa de avocatura le-a incheiat cu complexele energetice de la Turceni si Rovinari.

Trecand peste momentul initial de stupoare, conducerea Senatului a refuzat prompt cererile DNA, pe motivul formei de adresare. Astfel, conducerea senatului a declarat ca cererile procurorilor DNA vor fi ignorate si va fi sesizat Ministerul Justitiei, deoarece n-au fost respectate regulile de procedura. Concret, Calin Popescu Tariceanu si senatorii din Biroul Permanent al Senatului s-au aratat deranjati de faptul ca solicitarile au fost semnate de procurori si nu de ministrul Justitiei.

„Decizia Biroului Permanent este axata pe elementul de fond si pe elementul de forma. (…) In problema de fond nu exista nici un fel de retinere, sunt decizii si documente publice, nu sunt secrete. Ele vor fi transmise de indata ce, si acum trec la partea a doua, chestiunea de forma institutionala, comunicarea va fi facuta conform regulilor institutionale intre Senat, Parlament si Justitie”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

In contextul „razboiului”  DNA – Senatul Romaniei, intrebarea este urmatoarea: Care este scopul demersului DNA ? Putem presupune ca DNA intentioneaza sa revina in cazul Sova cu o noua cerere de arestare preventiva. Astfel, anchetatorii DNA ar cauta probe vis-a-vis de modul cum a fost interpretat votul din 25 martie.

Pe de alta parte, fostul ministru social-democrat, Dan Sova, a depus o contestatie la Inalta Curte de Casatie si Justitie pe motiv ca dosarul sau nu a fost trimis pana acum spre judecare, desi a trecut mai bine de un an de zile de la inceperea urmaririi penale, procurorii nefinalizand nici acum ancheta.

Sursa: Romania libera   http://www.romanialibera.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s